7 Days To Die sunucumda adminlik nasıl eklerim?
serveradmin.xml dosyasını düzenlemek
Düzenlemeniz gereken yapılandırma dosyası, /save/world klasöründe bulunan server_admin.xml olarak adlandırılır.
NOTE:
/save klasörünün tamamını göremiyorsanız, sunucuyu en az bir kez başlatmanız ve ardından durdurmanız gerekir. Sunucu ilk başlatıldığında bir dizi klasör ve dosya oluşturur.
Serveradmin.xml dosyasını bulduktan sonra dosyayı seçin ve düzenle düğmesini tıklayın.
![](https://oyuntech.com/blog/wp-content/uploads/2023/10/7daystodie-server-adminlik-1024x452.png)
<users>
ile başlayan bölümü bulun ve aşağıda gösterilen satırı düzenleyin.
<!-- <user platform="Steam" userid="76561198021925107" name="Bu kullanıcının kim olduğuna dair ipucu" permission_level="0" /> -->
Satırın tamamını kopyalayıp altına yeni bir satır ekleyip yapıştırmanızı öneririz. Gelecekte daha fazla yönetici eklemeniz gerekirse örnek satırı saklayabilirsiniz. Oyuna “admins” bölümünün nerede bittiğini söylemek için gerekli olan </admins> satırını silmeyin.
Steam64ID’yi değiştirin
Örnekte gösterilen örnek Steam64ID’yi yönetici yapılan kişinin Steam64ID numarasıyla değiştirin.
Her Yönetici için İzin Düzeyini Ayarlayın
Satırın “permission_level=”0″” bölümü, temelde çok çok basit bir “izin” sistemi olup, bir Yöneticinin hangi komutları kullanabileceğini kontrol eder. Bir yönetici, izin seviyesine eşit veya daha yüksek olan herhangi bir komutu kullanabilir, bu nedenle “0”, her şeye erişim anlamına gelir.
İzin sisteminin nasıl çalıştığı, bu kılavuzun sonunda ayrı bir bölümde açıklanmıştır.
“Yorum Karakterlerini” Sil
Son adım, eklediğiniz satırın başındaki ve sonunda ki “<!– , –>” yorum karakterlerini silmek. Bu karakterleri silmediğiniz taktirde adminlik çalışmayacaktır.
Sunucunuzu Yeniden Başlatın
Yöneticilerde yapılan değişikliklerin geçerli olması için sunucunuzu yeniden başlatmanız gerekecektir.
Yetki Sistemi
“serveradmin.xml” yapılandırma dosyasında etiketlenmiş bir bölüm bulunur, <permissions>. Bu, admin komutlarını kimin kullanabileceğini kontrol etmenin bir yolu olan çok temel bir “izin sistemi”nin bir parçasıdır. Bir adminin kullanabileceği bazı komutlar orada listelenir ve her satırın sonunda “permission_level=”XXXX”” ile başlayan bir bölüm bulunur. Tırnaklar arasındaki sayı, komutu kullanmak için gereken izin seviyesidir.
Her yöneticiye bir izin seviyesi atanır ve bir admin, izin seviyesine eşit veya daha yüksek bir düzeye sahip herhangi bir komutu kullanabilir. Bir admin için 0 düzeyi, tüm komutlara erişim anlamına gelir.
<admins> bölümündeki sayıları ve <permissions> bölümündeki izin seviyelerini düzenleyerek, her komutu kimin kullanabileceğini etkili bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Örneğin, bir adminin izin seviyesi 500 olarak ayarlandıysa, 500, 550, 600, 800, 1000 düzeyine sahip herhangi bir komutu kullanabilirler. Ancak izin seviyesi 100, 200, 300 veya 400 olan bir komutu kullanamazlar çünkü bunlar izin seviyeleri daha düşüktür.